Unul din principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie publica este nediscriminarea. Astfel, orice agent economic pote participa la licitatiile care se organizeaza in vederea atribuirii acestora. Pentru a participa la procesul de achizitii publice, trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte:
1. LEGISLATIA – Actul normativ ce reglementeaza regimul achizitiilor publice din Romania este Ordonanta de urgenta nr.34 din 19.04.2006 modificata de nenumarate ori. Aceastal lege este importanta deoarece aici gasesti toate procedurile si modul de functionare a sistemului. Deasemenea trebuie sa stii ce drepturi dar si ce obligatii ai.
2. OPORTUNITATEA – Înainte de a începe trebuie sa evaluezi potenţialul afacerii tale in context. Pentru aceasta accesaeza portalul ROLICITATII. Pe optiunea CAUTARE introdu denumirea sau codul CPV al produsului sau serviciului oferit / prestat. Selecteaza codurile CPV corespondente si apoi apasa butonul CAUTA ANUNTURI. In lista vei gasi toate anunturile in care sunt solicitate produsele/serviciile oferite de compania d-voastra. Daca exista anunturi in lista inseamna ca participarea d-voastra la licitatii este oportuna.
3. INFORMAREA – Pentru a participa la licitatii trebuie ca anunturile de participare sa ajunga la d-voastra in cel mai scurt timp posibil. Anunturile te informeaza asupra denumirii autoritatii contractante, procedura folosita, data limita de depunere a documentatiei de participare si modalitatea de obtinere a caietului de sarcini. Cu cat intri mai repede in posesia caietului de sarcini, cu atat ai mai mult timp la dispozitie pentru intocmirea documentatiei. Pentru aceasta creaza-ti un cont in portalul ROLICITATII. Seteaza codurile CPV utilizand optiunea NOTIFICARE. Pe langa informare, ROLICITATII, completaeaza automat toata documentatia pentru procesul de achizitii publice prin modulul special creeat FORMULARE

4. CONDITII MINIME SI OBLIGATORII – Obligatiile catre bugetul de stat si cel local trebuie sa fie achitate la zi.

Pentru a te inregistra clik aici ...